EperszezOn/Off az esküvőn

Lassan az eperszezon végére érünk, de még mindig nincs késő ezzel a finomsággal ízesíteni az esküvőnket. (Szentendrei-) Szigeti Esküvősök lévén, ezekben a hetekben körülöttünk is minden az eper körül forog, így hát érthető, ha kikívánkoznak belőlünk a jobbnál jobb epres ötletek.

Kezdjük a szívünknek legkedvesebb témával, a dekorációval…

A képek magukért beszélnek. Leginkább azoknak a pároknak érdemes ezen a témán, design-on elgondolkozni, akik könnyed, lazább mégis szolidan elegáns hangulatra vágynak. Helyszínként pedig leginkább a szabadtéri lehetőségeket, esetleg egy kerti partyt részesítenek előnyben. Vagy akinek a családi-, baráti körében valakinek szedd magad eperföldje van… Ott még egy gyönyörű szertartás helyszínt is megéri berendezni. Arról biztosan hosszú évekig fognak majd beszélni a vendégek.

A másik szívügyünk: a virág!

A velünk “dolgozó” párok már tudják rólunk, hogy szeretjük kombinálni a  dekorációban a virágokat a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Így van ez az eperrel is! Nem csak az íze, de a látványa is igazán becsülendő. Nem is beszélve az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Kevesen tudják, de az eperben még a citromnál is több C-vitamin található, továbbá rendkívül magas az antioxidáns tartalma. Tehát, hajrá, epret a csokrokba!

És ha már az ízeknél tartunk… 

Nem csak az esküvői tortát lehet többféleképpen feldobni ezzel a zamatos gyümölccsel, de már a vendégváró falatkákat is megáldhatjuk néhány szem finom eperrel. Egy kis üveg, eper, tejszínhab, csoki, menta levél,no meg némi fantázia és mindenki megnyalja a tíz ujját.

Nem csak ehetjük, ihatjuk isEzeknek a finom hűsítőknek aztán tényleg csak a fantázia szabhat határt. Összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, ha óriási üvegekben kínáljuk a vendégeknek az eperből készült limonádét, benne egész eprekkel, lime karikával, menta levéllel. Így nem csak a szomjúságukat olthatjuk a nagy melegben, de egyben a dekorációt is megoldottuk.  És persze nem feledkezhetünk meg a tökéletes párosról, a pezsgő-eper társakról sem.

Köszönjük, hogy Velünk ünnepelsz

Ilyen ízorgia után pedig természetes, hogy nem engedhetjük el üres kézzel a vendégeket. Eperből készíthetünk lekvárt, szörpöt, bort,csokis desszertet, de ízléses csomagolásban (pl. kis dobozkában, kosárkában) csak úgy pár szemmel is megajándékozhatjuk a násznépet.

És végül egy kis ízelítő, hogy komoly követői vannak a “Strawberry” témának:

Reméljük, sikerült egy kis kedvet csinálni eperkéhez, hiszen láthatjátok, hogy természetes elemekkel milyen gyönyörű, egyedi hangulatot tudunk vinni egy esküvőbe.

“EperszezOn/Off az esküvőn” bejegyzéshez 3 236 hozzászólás