5 tanács a cica beszerzéséhez | Kedvencem és én

Cica felállítása

Jövőbeni macskatulajdonosok: 5 tanács a cica "beszerzéséhez" Megosztás Intro Text 5 tanácsunk segít meghozni a helyes döntést a fajta kiválasztásától kezdve a cica hazaszállításáig, és utána az egészsége megőrzésében is.

A vírus a vörösvérsejteket is megtámadhatja, ezért vérszegénység is kialakulhat.

Gratulálunk döntéséhez, hogy egy cicát fogad be otthonába! A megfelelő macska megtalálásától a játszóhelyének kialakításáig rengeteg mindenre kell gondolnia.

Mielőtt hazavinné az új szőrmókot, menjen végig ellenőrzőlistánkon, amelyet erre a nagy alkalomra állítottunk össze!

Content Image 1. Tudja-e, milyen fajtát szeretne? Olyan sok macskafajta van, hogy a választáskor a bőség zavarába ütközhet.

amikor merevedése van

Néhány fontos szempont a fajta kiválasztásához: hány órát tud együtt lenni a cicával? Bent vagy kint fog lakni? Más állatok is lesznek mellette?

Ha háziállatok tanításáról van szó, rendszerint mindenki a kutyák tanítására gondol. Pedig tanítani macskákat is lehet, nem csak kutyákat lehetséges. Még akkor sem, ha egészen más természetű állatról van szó. A kulcs talán épp ennek az észrevételében rejlik.

Milyen hosszú szőrű macskát szeretne? Mennyire cica felállítása tudja ápolni a macska bundáját?

Macskaleukózis (FeLV)

A világosan meghatározott követelmények és preferenciák megkönnyítik, hogy pontosan az Önnek és életstílusának megfelelő cicát választhassa. Egyes fajták potenciális egészségi problémáival kapcsolatban érdemes tanácsot kérni az állatorvostól.

növelje a hatékony pénisz

A cica legalább 12 hetes? Szakértők szerint a macskákat érdemes legalább 12—13 hetes korukig az anyjuk mellett hagyni.

eltűnt a reggeli merevedés

Ezalatt az idő alatt rengeteg készséget sajátítanak el tőle, ideértve az önálló étkezést és az alomhasználatot is. Rendelkezik-e a kellő eszközökkel? Mielőtt megérkezne az új jövevény, fel kell készítenie otthonát a fogadására. Elengedhetetlen egy csendes zugban elhelyezett meleg doboz vagy kosár, amelyben aludni fog, tálak az étele és itala számára, valamint egy macskaalom; továbbá kell egy biztonságos macskahordozó is a hazaszállításához.

Honnan tudom, hogy a cicám fél?

Derítse ki, milyen játékokat és jutalomfalatokat kedvel, és szerezzen be a cica korának megfelelő tápot. Tartsa észben, hogy a kiscicák nagyon kíváncsi lények, ezért mindenhova bekukkantanak. Zárja el előle azokat a helyeket és kijáratokat, ahol nem szeretné, hogy járjon vagy kijusson, valamint a veszélyforrásokat is, például a mérgező tisztítószereket, a szabadon lévő elektromos kábeleket és a mérgező hatású cserepes növényeket.

Ezenkívül fontolja meg macskabiztos tisztítószerek beszerzését.

A macskák természetükből fakadóan kíváncsi állatok. Ennek ellenére nem minden cica bízik meg egyből az emberben. Ez különösen akkor érvényes, ha kétlábúakhoz fűződő kapcsolat nélkül nőtt fel vagy nagyon rossz tapasztalatokat szerzett velük kapcsolatban. Egy félős macskával célszerű nagyon óvatosan bánni.

És ne feledje, hogy cica felállítása a cicát védenie kell otthonától, úgy otthonát is védenie kell a cicától. Fontolja meg egy kaparóoszlop beszerzését cica felállítása biztosan nem szeretné, hogy a cica túl közeli ismeretségbe kerüljön a kanapéval!

Van-e állatorvos helyben? Miután átvette a cicát, vigye egyenesen az állatorvoshoz, hogy megvizsgálja, és ha szükséges, kezelje a bolhák és férgek ellen. Az élősködők ellen a macska teljes életében esetleg harcolni kell, ezért érdemes elbeszélgetni az állatorvossal arról, hogy mi ennek a legjobb módja. Ezenkívül ellenőrizni kell a macska általános állapotát. A védőoltások a cica életének fontos részei — az elsőt kilenc férjem erekciója hirtelen eltűnt korában kapja meg, majd legalább minden évben egyszer meg kell ismételni.

Tartalomjegyzék

Lehet, hogy a cica már megkapta a mikrochipet, mielőtt hazavitte volna, de ha nem, akkor ezt később is meg lehet tenni, de nem kötelező. Ezenkívül az ivartalanítást is érdemes megfontolni, és az állatorvossal megbeszélni az időpontját. Felkészült-e mentálisan? Egy macska sokkal több, mint egy doromboló, és cuki fotók készítésére alkalmas jószág.

Egy cicával való élet stresszes, kemény és kimerítő munka is lehet.

Kiscica beszoktatása – alapfelszerelés és tippek

A macskák kíváncsi és független állatok, és imádnak új dolgokat felfedezni, ezért fontos már az elején felállítani néhány alapszabályt. Bár az úton lehet néhány akadály, egy cica beszerzése biztosan az egyik legjobb döntésének fog bizonyulni, és rengeteg boldog cica felállítása és nyávogás lesz a jutalma!

A macskaalom használata a kiscicák képzésének fontos része — itt megtalálja kapcsolódó útmutatónkat.

sündisznó pénisz a kerítésig